נעמה
אז איך מכינים מטבח משידה?
הפוסט הכי נצפה בבלוג :)
פורסם לפני שש שנים כשרונה הייתה בת שנתיים. המטבח עדיין עומד בחדר של הבנות. קצת שינה את ייעודו אבל עדיין קשה לי להפרד ממנו.
והתמונות... אתם יודעים... שש שנים וזה. היום יש לי גם אינסטגרם
לכבוד יומולדת שנתיים של רונה החלטתי שאני אכין לה מטבח משחק משידה ישנה. היא כל כך אוהבת לבשל איתי ביחד והרעיון של הכנת מטבח משחק בעצמי הלהיב אותי מאוד והחזיר אותי לימים הטובים והעליזים של הניסורים הקדיחות והצביעות בלימודים.... (אני כל כך אוהבת את זה!!!)

החלטת שהפעם אני לא מורחת זמן וחיפשתי בקדחתנות שידה. כשנמצאה השידה התחלתי לתכנן. וכמה חריג - לא נתתי לשידה לעמוד בבית חודשים כי "פעם אני אעשה ממנה משהו" כמו כל מיני רהיטים אחרים שעברו פה, זה באמת קרה והיום יש מטבח שהיה פעם שידה.
המדריך המקוצר להכנת מטבח משחק משידה ישנה (או עמדת עבודה או כל מה שהדמיון שלכם רוצה)
1. שידה. לוקח זמן למצוא שידה אבל אל יאוש. בסוף היא תגיע!

יד 2, שוק הפשפשים, בקרן רחוב או בפינה חשוכה בבית. הפעילו את כל הכישורים והקשרים שלכם למצוא שידה מתאימההגובה שלה צריך להיות בין 40 ל 50 סמ’. חשוב למצוא שידה שתתאים בגודל למקום שיש לכם בבית.
2. השראה. חיפוש קטן ברשת ותוכלו לקבל המון דוגמאות ורעיונות לפני שמתחילים לחתוך ולנסר חשוב להבין ולדעת מה עושים.. (וגם צילומים והסברים מפורטים של התהליך). פינטרסט הוא המלך היום בכל מה שנוגע לכאלו דברים.
3. תכנון. תכננו וחשבו איך כל חלק מתחבר לחלק. אם לשידה יש חלקים מיוחדים ומעניינים (או כאלו שאי אפשר להפתר מהם)- תנצלו אותם!

איפה יהייה כל חלק, מה מוסיפים ומה מורידים. מדדו את השידה, שרטטו אותה ותתחילו לפנטז...
הסקיצה מוכנה? הכינו רשימה מסודרת של כל הדברים שאתן צריכות להכנת המטבח: - גדלים ומידות של חתיכות עץ שונות, אותן תתנו לנגר השכונתי שיחתוך לכן במידות מדוייקות. - ברגים, מסמרים, דבק, שפכטל למילוי חורים, נייר שיוף, ווים, ידיות, ברז, כיור, בדים, חרסינות וכו...... ככל שהרשימה תהייה יותר מסודרת ומפורטת כך תגיעו פחות פעמים לטמבוריה עם פרצוף מטומטם של “אופס שכחתי שצריך גם פטיש...“

4. לעבודה! סמנו על השידה את כל מה שתכננתן על הדף: חורים שונים, מיקומים של מדפים וכו... אם יש מקומות שצריך לשייף או להדביק ולסתום חורים או לחזק חלקים רופפים. חור עגול לכיור מנסרים עם “ג‘יקסו“ בטח למישהו בסביבה יש - זה הזמן לנצל חובות וטובות או לבקש מהנגר שיחתוך לכן במידה. הכינו את כל החורים לחיבור החלקים השונים (כדי שאחרי הצביעה לא נצטרך לקדוח או לנסר יותר - רק לחבר באלגנטיות) אח“כ שיופים ו”החלקות“ של השידה וכל חתיכות העץ הנוספות.

5. צביעה. זה כאילו החלק הכי מסובך אבל בעצם זה לא! החלק הכי מסובך הוא להחליט באיזה צבע לצבוע..... נכון, עם מברשת זה ממש סרט לצבוע - אז הנה הסוד : ספריי!! בטמבוריות לא תמצאו את הספריי הזה ובטח לא מגוון של צבעים - ברחוב גאולה 43 בתל אביב יש חנות קטנה שנקראת “קפזולה“. בחנות מוכרים ספריי לגרפיטי ולא תאמינו כמה צבעים וגוונים יש שם !! החנות (בעיקרון) פתוחה כל יום מהשעה 12 עד 7 בערב (גרפיטי או לא גרפיטי) שם גם יסבירו לכן איך צריך לצבוע - אם תהיו נחמדות...
אם יש בתכנון כמה צבעים - חשוב להשתמש ב“מסיכות“. זה בעצם להדביק מסקינג טייפ (מנייר) וניירות או ניילון על חלקים שלא צריכים להצבע או צריכים להצבע בצבע אחר.
הצבע הזה בספריי מתייבש דיי מהר. כמובן שאפשר לצבוע עם מברשת - התהליך יותר ארוך...

6. אסמבלינג (חיבור) החלק הכי מרגש!
אחרי שכל החלקים צבועים, יבשים ומוכנים - מברג, פטיש וכל מה שצריך ומחברים את הכל לפי התכנון.
טוב - אולי זה הכי מרגש!


אשמח לסייע בכל שאלה. מוזמנים לפנות במייל דרך האתר.
*** קטלוג מתנות סופשנה לגנים, בתי ספר ולחברות כבר באתר! מוזמנים להציץ!